SEO – Online Vindbaarheid

Online vindbaarheid van je WordPress Website via Google vergroten.

Nadat jouw website of webshop online staat, begint eigenlijk het echte werk pas. Bezoekers komen niet vanzelf naar jouw website. 90% van de internetters zoekt naar online producten, diensten of informatie.

En daarom is het belangrijk dat klanten je weten te vinden, als ze niet weten dat je er bent zullen ze ook geen diensten of producten van je afnemen. Dus moet je zorgen dat je vindbaar bent, en ook zeer belangrijk om nieuwe klanten te kunnen krijgen. Hiervoor is in Nederland Google de meest gebruikte zoekmachine met een marktaandeel van 93%.

SEO Vindbaarheid in Google Budget WebWorx Tholen

Hoe kunnen mensen jou website vinden?

Er zijn verschillende manieren waarop mensen op jouw website terechtkomen, bijvoorbeeld door het direct intypen van jou website adres in een browser, het klikken op een link op een andere website of blog. Maar de meeste deel van de bezoekers komt op je website door te zoeken in een zoekmachine zoals Google. 

Maar hoe kom jou website dan in een zoekmachine zoals Google terecht?

Dit kan door SEO en dat staat voor Search Engine Optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie.

Wat houdt SEO in?

SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands Zoekmachineoptimalisatie. SEO houdt in: alle werkzaamheden die je uitvoert om hoger organisch te gaan ranken in zoekmachines, zoals bijvoorbeeld Google, Bing, Yahoo of DuckDuckGo.


Een Rank is een positie in de zoekmachine. Dus wanneer je rankt in een zoekmachine heb je die positie behaald, en een positie in een zoekmachine wordt dus ook wel een ranking genoemd. Als je organisch rankt dan staat jouw website als zoekresultaat in de zoekmachines zonder dat je hiervoor betaald (geadverteerd) hebt. Voor een advertentie (SEA) in de zoekmachines moet je wel betalen.


Als de SEO van je website op orde hebt, kun je dus ‘gratis’ bezoekers op je website krijgen, want hoe hoger je website in Google staat, des te groter de kans dat een gebruiker erop klikt.


SEO is ook een onderdeel van zoekmachinemarketing, het wordt ook wel SEO-copywriting genoemd, omdat de meeste technieken die worden gebruikt om websites in de zoekmachines te promoten, met tekst te maken hebben.

Wat is SEO-Copywriting?

SEO Copywriting is de techniek om teksten op een webpagina zo te schrijven dat deze goed leest voor de bezoeker en ook gericht is op specifieke zoektermen. Het doel is om hoog te scoren in de zoekmachines voor de gerichte zoektermen.

Wil je dat jouw website hoger gaat scoren in

de zoekresultaten?

Wij vinden persoonlijk contact met onze klanten zeer prettig. Wij willen graag exact weten waar u naar opzoek bent en wat u van ons kunt verwacht.