SEO – online vindbaarheid

Online vindbaarheid van je WordPress Website via Google vergroten.

Nadat jouw website of webshop online staat, begint eigenlijk het echte werk pas. Bezoekers komen niet vanzelf naar jouw website. 90% van de internetters zoekt naar online producten, diensten of informatie.

En daarom is het belangrijk dat klanten je weten te vinden, als ze niet weten dat je er bent zullen ze ook geen diensten of producten van je afnemen. Dus moet je zorgen dat je vindbaar bent, en ook zeer belangrijk om nieuwe klanten te kunnen krijgen. Hiervoor is in Nederland Google de meest gebruikte zoekmachine met een marktaandeel van 93%.

SEO Vindbaarheid in Google Budget WebWorx Tholen

Hoe kunnen mensen jou website vinden?

Er zijn verschillende manieren waarop mensen op jouw website terechtkomen, bijvoorbeeld door het direct intypen van jou website adres in een browser, het klikken op een link op een andere website of blog. Maar de meeste deel van de bezoekers komt op je website door te zoeken in een zoekmachine zoals Google. 

Maar hoe kom jou website dan in een zoekmachine zoals Google terecht?

Dit kan door SEO en dat staat voor Search Engine Optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie.

Wat houdt SEO in?

Wie wil dit niet, op de eerste plaats in Google. Maar helaas staan er maar 10 gratis plaatsen op de eerste pagina. Je kom hier dus niet zomaar terecht.

Goed vindbaar zijn in Google en andere zoekmachines is één van de belangrijkste marketingdoelstellingen van ondernemers. 

Het verhogen van die Vindbaarheid in Google kan lastig zijn en er imponerend. Je moet met zoveel dingen rekening houden en dan komen er ieder jaar weer nieuwe factoren bij. Het kan er dus allemaal super ingewikkeld uitzien, maar zoals het met alles is moet je gewoon weten waar je moet beginnen. Als je er eenmaal aan begint zal je zien dat je zelf ook de vindbaarheid van je website kunt verbeteren.

De plaats van jou website in de zoekmachines hangt af van veel factoren. Deze factoren kun je beïnvloeden door Search Engine Optimization afgekort SEO (in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie).

Je kunt je WordPress website optimaliseren op basis van de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. Dit kun je doen door de url’s de metatages, content en de titels aan te passen aan het zoekwoord.

Voor WordPress is er een handig plug-in ontwikkeld om dit zelf eenvoudig te kunnen doen. Namelijk: SEO plug-in Yoast.

WordPress SEO plug-in – Yoast

Als je het WordPress Content Management Systeem (CMS) gebruikt, is er voor Zoekmachine Optimalisatie (SEO) een handige Plugin ontwikkeld, namelijk:

De WordPress SEO plugin: Yoast 

Yoast behoort tot één van de populairste SEO plugins voor WordPress. De gratis basisversie van de plug-in biedt volop mogelijkheden die het optimaliseren van pagina’s makkelijker maakt., zoals content analyse per pagina of blogspot, keyword optimalisatie, automatische XML sitemaps.

Yoast SEO Plugin WordPress

Yoast plug-in laten installeren en instellen?

Door de vele mogelijkheden die de plug-in biedt kan het zijn dat je de weg soms een beetje kwijtraakt. We zien regelmatig dat veel instellingen en basis stappen niet goed zijn doorlopen. Zonder de juiste kennis is het haast onmogelijk om alles te achterhalen.

Wij kunnen u helpen bij het installeren en instellen van de plugin. Vul vrijblijvend ons contact formulier in voor vrijblijvende informatie.