Recensie Facebook Verwijderen

negatieve recensie facebook verwijderen

Negatieve of ongepaste recensie op Facebook gekregen?

Je hebt jouw webshop volledig geïntegreerd in jouw Facebook-bedrijfspagina. Klanten en bezoekers scrollen nu eenvoudig door jouw producten, en kunnen ook direct bestellingen plaatsen, die dan weer afgerekend worden in jouw eigen webshop.

Klanten hebben dan ook de mogelijkheid om een recensie (of aanbeveling zoals het nu heet) te plaatsen.

Dit is natuurlijk een fantastische combinatie van je webshop en je Facebookpagina bedrijfspagina die zeker van grote waarde kan zijn voor je webshop. En het is nog gratis ook.

Positieve recensie op Facebook

Het is natuurlijk fijn als je klanten een positieve recensie / aanbeveling schrijven, of een aanbeveling doen voor jou webshop.

Want wanneer klanten je in het openbaar aanbevelen in een groep of bij hun vrienden, wordt dit weergegeven op jouw pagina zodat iedereen het kan zien.

Want via positieve recensies of aanbevelingen kunnen klanten meer te weten komen over jouw webshop, en want nog een belangrijke reden is:

je pagina kan makkelijker gevonden worden in de Facebook Zoekfunctie.

Negatieve recensie op Facebook

Maar nu zijn er ook altijd mensen die als ze niet tevreden over je product of geleverd dienst, hun klachten dan direct op je Facebook Bedrijfspagina zetten, bijvoorbeeld in de vorm van een negatieve of ongepaste recensie of aanbeveling zoals het nu heet.

Ze nemen niet eerst de moeite om met jouw te communiceren over hun klachten, zodat jij dit goed op kunt lossen.

Of mensen plaatsen middels een fake-account een vervelende recensie, gewoon om je een hak te zetten.

Eén enkele negatieve aanbeveling

Eén enkele negatieve aanbeveling is natuurlijk geen ramp, zeker niet wanneer deze staat tussen de vele positieve beoordelingen, maar toch kan een negatieve aanbeveling zwaar wegen, juist omdat er zoveel mensen op Facebook zijn om deze te lezen.

En je zit helemaal niet te wachten op negatieve aandacht, en je wilt deze negatieve aanbeveling eigenlijk zo snel mogelijk laten verwijderen.

Kun je zelf een negatieve aanbeveling eigenlijk wel direct verwijderen van je Facebook bedrijfspagina?

Ik zal je maar meteen even uit de dromen helpen, deze mogelijkheid is er niet. Er is geen ‘verwijder nu’ instelling bij een aanbeveling of recensie op jouw bedrijfspagina..

Facebook negatieve aanbeveling

Wat is er dan wel mogelijk?

In contact komen

Probeer eerst altijd in contact te komen met degene die iets negatiefs achterlaat, je kunt zelf reageren en vragen om direct contact met je op te nemen, om het probleem op te lossen. 

Mocht je er met de klant tot een oplossing komen, hou er dan wel rekening mee dat een klant een review niet meer kan bewerken na een plaatsing.

Dus als na overleg de klant iets wil aanpassen kan dat dus niet. Hij/zij kan hem alleen verwijderen en opnieuw plaatsen.

Rapporteren aan Facebook

Bij geen reactie

Maar nu reageert deze persoon helemaal niet op jouw reactie en wilt helemaal niet meewerken aan een oplossing, of wilt een aanbeveling toch niet weghalen, die volgens jouw helemaal niet terecht is of relevant, dan kun je het volgende doen. 

Rapporteer de ongepaste / negatieve aanbeveling bij Facebook. Er werken bij Facebook teams die recensies & aanbevelingen beoordelen die gerapporteerd zijn.

En het goed nieuws is dat nu makkelijker lijkt om inhoud te rapporteren waarvan je vindt dat deze niet terecht is.

Facebook negatieve aanbeveling rapporteren Budget WebWorx Tholen

Rapporteren aan Facebook doe je zo:

Stap 1

Log in op de Facebook-pagina van uw bedrijf en klik op het tabblad ‘Recensies’ in de linker zijbalk.

Hiermee worden alle beoordelingen en recensies weergegeven die uw bedrijf tot nu toe heeft ontvangen.

Stap 2

Blader naar de gewenste recensie

Facebook negatieve aanbeveling rapporteren Budget WebWorx Tholen
Facebook negatieve aanbeveling rapporteren Budget WebWorx Tholen

Stap 3

Klik op het uitroep-tekentje in de rechterbovenhoek van het beoordeling vak.

Stap 4

En dan verschijnen deze mogelijkheden. Kies er één uit die van toepassing is.

Facebook negatieve aanbeveling rapporteren Budget WebWorx Tholen
Facebook negatieve aanbeveling rapporteren Budget WebWorx Tholen

Stap 5

Als je een keuze hebt gemaakt, klik dan op verzenden.

Hou er wel rekening mee dat Facebook alleen gerapporteerde beoordelingen zal verwijderen van personen die zicht niet aan de community richtlijnen van Facebook houden.

Als Facebook een beslissing heeft genomen ontvang je hier bericht van in je persoonlijke Support-Inbox.

Alle aanbevelingen uitschakelen

Er is wel een mogelijkheid om je aanbevelingen uit te zetten, maar er is dan geen ruimte meer voor jou klanten om een aanbeveling te plaatsen, er is niets meer zichtbaar.

Hoe je aanbevelingen uitschakelt voor je bedrijfspagina kun je lezen in het helpcentrum van facebook.

Persoon blokkeren

Je kunt natuurlijk een klant blokkeren om zo de communicatie via Facebook tegen te houden, je voorkomt hier alleen maar mee dat hij nog meer slecht beoordelingen kan geven.

Aanbevelingen of Recensies die al geplaatst waren voor het blokkeren van de klant blijven zichtbaar.

Conclusie

Facebook biedt niet direct een optie om een aanbeveling of recensie te verwijderen, dit om de waarderingen van klanten op uw Facebook Bedrijfspagina zo eerlijk mogelijk te houden.

Je kunt het beste op een positieve manier reageren op een negatieve aanbeveling, zodat uw bezoekers kunnen zien dat je professioneel reageert en de problemen probeert op te lossen, en dat u de klanttevredenheid van elke klant belangrijk vindt.